Çelik Malzemeler İnşaat Dünyasında Nasıl Kullanılır? Kullanım Alanları Neler

21.04.2020

Çelik, Demir elementi ile karbon elementinin birleşmesinden meydana gelen ürüne denir. Çelik bir alaşımdır. Çeliğe farklı özellik kazandıran, içeriğindeki elementlerin kimyasal bir bileşim geçirmesidir. Yani çeliğin içyapısıdır. Bu da çeliğe, oranları farklı olarak alaşım elementleri ilave edilerek oluşturulur. Çeliğe, çeşitli işlemlerle, yapısal değişiklik kazandırılır. Çeliğin inşaattaki kullanım alanları nelerdir?


Çelik Çerçeveler

Modern konut ve bina tasarımının üst düzey yapısal bileşenleridir. Bu çok güçlü çerçeveler büyük yükleri yönetebilir ve geniş alanları uygun maliyetle karşılayabilir. Kirişleri aşırı yüklerden gerilmelere, boyutlardan konumlandırmaya kadar her şeyi içeren hassas bir şekilde tasarlanmasını sağlar. Çelik çerçeveler, sürekli sınırları zorlayan büyük ve uzun binalara daha iyi inşaat kalitesine izin veren bir devrimdir.


Çelik Prefabrik

Modern prefabrikasyon, tasarım özelliklerinize göre özel olarak yapılmış çok çeşitli inşaat çözümleri sunabilir. Hassas kesim, kaynak ve yüksek kaliteli çelik bu zorlu rollerde kazanan bir kombinasyondur. İster bir treyler isterse bir alışveriş merkezi inşa edin  prefabrikasyon, geleneksel yapıya yeni ve uygun maliyetli bir yaklaşımdır.


Çelik Konstrüksiyon_3


Çatı Kaplama

Daha verimli üretim, çinkonun modern renklerle korunması ve daha uygun maliyet, çelik çatıyı tercih edilen bir seçenek olarak tutmuştur. Çatının alanı, görünümü, güvenilirliği ve enerji tasarrufunu açısından çelik kaplama çatılar mükemmel değer sağlayabilir.


Çelik Müştemilat

Çelik müştemilatlar, rakiplerine göre çok daha zarif ve uygun fiyatlı müştemilat türüdür. Kirişler ve kolonlar diğer malzemelere göre binayı çok daha estetik ve sağlam hale getirir. Bu kaliteli binalar kısmen daha iyi maliyetler nedeniyle dünyanın her yerinde kullanılıyor.


Çelik Konstrüksiyon

Çelik konstrüksiyon ve çelik evler depreme dayanıklılığı ve direnci ile bilinmektedir. Tek katlı çelik konstrüksiyon evlerden çift katlı dubleks evlere, tripleks çelik konstrüksiyon evlerden çok daha büyük evlere tüm alanlarda kullanılabilir yapısı ile, yıllarca dayanıklılığı ve estetik, ergonomik görünüşü ile tam bir yeni çağ evidir. Amerikan çelik konstrüksiyon evleri olarak da anılan bu tip yapıların tek farklı noktası çelik konstrüksiyon yapı olmasıdır.

Size en uygun metal ürünü öğrenmek ve uzmanımızdan destek almak için Sakarya ve Hendek mağazalarımızı arayabilir, ücretsiz danışmanlık hizmetimizden yararlanabilirsiniz.   

 

 

Çerezler, içeriği ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için kullanılmaktadır. “Kabul Et” seçeneği ile tüm çerezleri kabul edebilirsiniz.

Kabul Et