Karbonlu EPS (Expanded Polystyren Foam) Isı Yalıtım Levhası Özellikleri

19.04.2020

Karbonlu EPS (Expanded Polystyren Foam) ya da genleştirilmiş polistiren köpük olarak bilinen, gri renkli karbon takviyeli ısı yalıtım levhasıdır. Genleştirilmiş polistiren (EPS), binanın tasarımını ve yapısal bütünlüğünü arttırabilen yapı malzemelerinden biridir. 1950'lerde geleneksel yalıtım malzemesi olarak tanındığından beri, EPS yeni uygulamalarda hızlı bir ilerleme kaydediyor. Günümüzde EPS, enerji verimliliği, dayanıklılık ve iç mekan çevre kalitesi açısından sürdürülebilirlik faydası ve iyileştirmesi nedeniyle birçok bina yapısında kullanılmaktadır.  Bu yazımızda karbonlu EPS ısı yalıtım levhalarının özelliklerini inceliyoruz.


Değişken Yoğunluk
Karbonlu EPS de yoğunluk önemlidir,  seçilen malzemenin yoğunluğu arttıkça ısı yalıtım katsayısı düşmekte ve yalıtım değeri artmaktadır. Bu yüzden düşük yoğunluklu malzemeler tercih edilmemelidir.


Hafif
Karbonlu EPS yalıtım levhaları, yapısının %98’i hava olduğundan dolayı hafiftir, binalara ekstra yük getirmez.


EPS Karbonlu Isı Yalıtım Hafif


Düşük Isı İletkenliği
Karbonlu EPS’nin ısı iletkenlik katsayısı 0,034 kcal/mh


Tasarruflu
Karbonlu EPS mantolu binalar yatırımlardan hızlı sonuç alır, %60’a kadar ısıtma ve soğutma giderlerinde tasarruf sağlanır.


Karbonlu EPS Bina Isı Yalıtım


Nemi ve Rutubeti Engeller
Karbonlu EPS dış cephe ısı yalıtımına sahip binalar ısı dengesini koruyarak nem ve rutubet oluşmasını engeller, insan sağlığını korur.


Bina Ömrünü Uzatır
Binalar; sıcaklık, yağmur, rüzgar, sis, ses, titreşim ve buhar basıncı gibi pek çok iç ve dış etkenlere maruz kalırlar. Isı yalıtımı olmayan binalar küflenme ve bina demirlerinin çürümesi gibi çeşitli sorunlarla karşılaşır. Bu da binaların erken yıpranmasına ve ömrünün kısalmasına neden olur.


Düşük Su Emme Oranı
Karbonlu EPS, kapalı hücre yapısına sahip olduğu için emme oranı düşüktür, direkt su ile temas etse bile özelliklerini kaybetmezler.


Darbe Direnci
Son yıllarda, inşaat endüstrisi için genleştirilmiş polistiren (EPS) uygulamasına ilgi büyük bir artış göstermiştir. EPS, iyi ısı yalıtımı ve yüksek darbe dirençli, hafif ama sert bir köpüğe sahip olduğu için çeşitli alanlarda kullanılan iyi yapılandırılmış bir yalıtım malzemesidir. 


Karbonlu Isı Yalıtım Levhası


Sıcağa ve Soğuğa Karşı Dayanıklı
Diğer bütün plastikler gibi EPS’nin de sıcağa karşı maksimum dayanımı, sıcağın süresine ve derecesine bağlıdır. Kısa süreli olarak 100°C’ye kadar dayanıklı olmasına karşılık uzun sürede yoğunluğa bağlı olarak maksimum 75-85°C’ye, minimum olarak -180 C’ye kadar kullanılır. Bu nedenle çok soğuk tesisler için de ideal bir malzemedir.


Karbonlu EPS yalıtım malzemeleri hakkında detaylı bilgiyi ücretsiz olarak öğrenmek için Sakarya’da bulunan mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.


Çerezler, içeriği ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için kullanılmaktadır. “Kabul Et” seçeneği ile tüm çerezleri kabul edebilirsiniz.

Kabul Et