Ev Dekorasyonunda En Önemli Noktalardan Biri Parke Seçimi

19.04.2020

Ev dekorasyonunda en önemli noktalardan biri parke seçimidir. Dekorasyonu tamamen farklı bir görünüme kazandıran parkeler, bazı özelliklere dikkat edilerek seçilmelidir. Bu aşamada, tüm dekorasyonu dikkate almak önemlidir. Dekorasyonda parke seçimi oldukça moda ve birçok ev dekorasyonunda parke modelleri görmek mümkündür. Dekorasyon için parke seçerken nelere dikkat edilmelidir ve parke nasıl seçilir?


Laminant Parke Seçimi


Her şeyden önce, parkeler evinizde kalıcı ve uzun süreli kullanılan malzemedir. Bu nedenle, renk ve model seçiminde çok dikkatli olmanızı öneririz. Evde kullanacağınız eşyalarla zıt kontrastlar sağlayacak parkeyi seçmenizi öneririz. Eşyalarınızla aynı renk parke seçmek evinizin boğuk görünmesine neden olabilir. 
Açık veya koyu parke arasında seçim yapmak söz konusu olduğunda, elde etmek istediğiniz genel görünüm, doğal gün ışığı akışı ve odanızın boyutu gibi dikkate alınması gereken birçok şey vardır. Koyu renkli parke bir odayı daha küçük hissettirse de, doğru bir şekilde tasarlanırsa karanlık bir zemin sade ama şık hissi geliştirecektir. Hafif parke zeminler daha geniş ve modern bir görünüm yaratmaya yardımcı olabilir.


Laminant Parke


Koyu renkli parke zeminler genellikle ilk başta yoğun görünebilir. İşin püf noktası, onları açık duvar renkleriyle birleştirerek dengelemek. Beyaz bir kaplama ile birlikte yumuşak maviler mükemmel bir çözüm sunar. Koyu renkli parke gri duvarlarla da mükemmel bir kombinasyon oluşturur. Karanlık zeminleri, açık duvar kombinasyonunu denediyseniz ve hala zeminin zevkinize göre çok karanlık olduğuna inanıyorsanız, olabildiğince fazla örtmeye çalışın. Yatak odaları ve benzeri düşük trafikli alanlarda, çok çeşitli seçenekler bulabilirsiniz.


Mutfak için parke seçimi, hem neme hem de sıcağa dayanıklı bir parke modeli seçmek için çok önemlidir. Seçiminizi yapmadan önce duvar kağıdınıza karar verirseniz, dekorasyonunuzun son şekli zarif bir uyum yaratacaktır. Temizlemesi kolay ve ekonomik bir parke seçmek istiyorsanız, laminat parkenin en çok tercih edilen modeller olduğunu belirtmek gerekir. 


Eviniz aydınlık ve genişse, koyu renk parke seçebilirsiniz. Ancak, eviniz küçükse ve daha geniş bir alan  göstermek istiyorsanız, açık renk parkeler size daha uygun olabilir. Eşyalarınıza kolayca uyum sağlayabilecek bir renk seçmek istiyorsanız, bal rengi çok zarif bir seçim olacaktır.


Evinize en uygun parke seçimi hakkında detaylı bilgiyi ücretsiz olarak öğrenmek için Sakarya’da bulunan mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.


Çerezler, içeriği ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için kullanılmaktadır. “Kabul Et” seçeneği ile tüm çerezleri kabul edebilirsiniz.

Kabul Et