İzolasyonun Performansı Membranın Kalitesine Göre Değişkenlik Gösterir Mi?

09.06.2020

İzolasyonun performansı kaplama membranının kalitesine bağlıdır. Membran ne kadar kaliteli ise performansı, dayanıklılığı ve ömrü o kadar iyi ve sürdürülebilir olacaktır. Kaliteli malzeme tercih edilmemesi su yalıtımının sağlıksız olmasına sebep olurken, diğer yandan ilave masraflar çıkarabilmektedir. Polyester keçe taşıyıcılı ve cam tülü taşıyıcılı olmak üzere 2 çeşit membran vardır. Taşıyıcı özelliğine göre membranın, ağırlığı,  kalınlığı, sıcaklık ve soğukluk dayanıklılığı, uzama katsayıları gibi değerler değişmektedir. 


Membran Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İlk olarak yapının bulunduğu iklimine ve yapının özelliklerine bakılmaktadır. Su yalıtım sisteminizi seçerken, TSE belgesi olan ve kalite belgesi bulunan kaliteli ürünler tercih etmelisiniz. Kaliteli malzemenin tercih edilmezse, su yalıtımının sağlıksız olmasına neden olurken, diğer yandan da ilave masraflar çıkarabilmektedir. 


-TSE belgesinin olmasına
-Kalite belgesine
-Kalınlığına
-Teslimat süresine
-Donatı tipine
-İklim kuşağına
-Kırılma sıcaklığı, soğukta bükülme durumu, sıcaklık dayanıklılığı gibi hava ısısından etkilenen özelliklerine dikkat edilmelidir. Özellikle çok soğuk veya çok sıcak yerlerde buna dikkat etmek önemlidir. Kullandığınız yalıtım sisteminin kaliteli olması sizlere uzun süre rahatlık sağlayacaktır ve uzun vadede maddi artıları olacaktır.


kaplama_membran_1


Bitümlü Su Yalıtım Örtülerinin Ömrü Ne Kadardır? 
Lotus bitümlü su yalıtım örtüleri, uygun şekilde seçilirse uzun süre boyunca performansını devam ettirir. Ancak kalitesi düşük bitümlü su yalıtım örtülerinin ömrü daha kısa olur. Bunun için uygulanacak yere uygun su yalıtım örtüsünü seçmek gerekir. 


Lotus su yalıtım örtülerinin erimesi için yüksek ısı gerekir. Şu anki iklim şartlarında hava sıcaklığı eritebilecek derecede olmadığından sıcak havalarda Lotus su yalıtım örtüleri erimezler. Sadece sıcak havanın etkisiyle yumuşama gösterebilirler, bu durum Lotus su yalıtım örtülerinin şeklini bozmaz.


kaplama_membran_2


Lotus Membran ile Avantajlı Yalıtım
-Montaj Maliyeti Düşüktür.
-Hava şartlarına karşı uzun süreli dayanıklıdır.
-Binanın hareketleriyle uyumluluk gösterir ve suya karşı korur.
-Yapısal ve termik gerilmelere adapte olabilecek kadar esnektir.
-Çok yönlülüğü sayesinde çeşitli uygulamalarda kullanlılabilir.
-3 mm kalınlıklarındadır. Çeşidine göre kalınlığı artıp azalabilmektedir.


Size en uygun yalıtım malzemesi hakkında detaylı bilgiyi ücretsiz olarak öğrenmek için Sakarya’da bulunan mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.


Çerezler, içeriği ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için kullanılmaktadır. “Kabul Et” seçeneği ile tüm çerezleri kabul edebilirsiniz.

Kabul Et