NPI - NPU Profil Özellikleri ve Kullanım Alanları Nelerdir

13.05.2020

NPI – NPU demir profil özellikleri ve kullanım alanları nelerdir? Aralarındaki fark nedir? NPI- NPU hangi projeye kullanımı daha uygundur?


NPI Profil


Özellikleri
Sürekli döküm makinalarında; Otomatik kalıp seviye kontrolü, elektro-manyetik karıştırıcı, pota ve tandiş akış koruma, kontrol sistemleri kullanılarak, standartgereklilikleri ve temiz çelik kriterlerine uygun alüminyum veya silisyumla öldürülmüş özel çelik cinsleri üretilebilmektedir. Kimya, mekanik, fizik ve metalografi olmak üzere 2 farklı laboratuvarda; üretimin her aşamasında testler modern cihazlarla gerçekleştirilmektedir. Girdi ürün kontrolünde tüm hammaddeler üretim öncesi teste tabi tutulmaktadır. NPI-NPU demir profiller sıcak haddeden imal edilir. Çelik konstrüksiyonların  içinde kullanılan bu demir profiller binaların daha sağlam hale gelmesini sağlayarak dayanıklılığı artırır. Üstün performanslı demir çelik ürünlerinden biri olarak yapıların inşasında kesinlikle kullanılır. Bütün betonarme yapılar dayanıklılığını arttırmak amacıyla bu demir profilleri kullanır. Ayrıca hava koşulları, yıpranma gibi etkenlere karşı dayanıklıdır. Çok uzun yıllar kullanılabilir. Boyutları ve ağırlıklı arasında oran vardır. Üretim esnasında bu oranın korunması önemlidir.


Kullanım Alanları
NPI-NPU demir profiller çok çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Tarım makinelerinin üretiminde, otomotiv saniyesinde, iş makineleri üretiminde, gemi yapımında, mobilya, beyaz eşya ve inşaat sektöründe, ağır ekipman üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır.


NPI Profiller


NPI ve NPU Arasındaki Fark
NPI demir profilleri farklı boyut ve şekilde olabilirler. En yaygın kullanımları I ve H şeklinde olanlardır. NPI demirler genellikle çok katlı binaları desteklemek amacıyla kullanılır. Çok katlı binaların eğilmeye karşı direnç göstermesi ve ağır yüklere dayanmasını sağlar. NPU demir profilleri ise tüm yapısal uygulamalar, genel imalat ve tamir işleri için ideal. Sıcak haddelenmiş yapısal bir üründür. C veya U şeklinde olan bu ürünler endüstriyel alanda, tarım aletlerinde, nakliye ekipmanlarında, kamyon yataklarında, römorklarda yaygın olarak kullanılır. Genellikle endüstriyel ve inşaat sektörü için üretilir. Makina, yapı ve ağır taşıt tamirlerinde yaygın olarak kullanılır. Bu profillerin sıcak haddelenmiş ve paslanmaz çelik biçimleri yapısal uygulamalarda, alüminyum biçimleri ise pencere veya cam çerçeveler gibi mimari uygulamalarda kullanılır. 


Size en profil ürününü öğrenmek ve uzmanımızdan destek almak için Adapazarı ve Hendek mağazalarımızı arayabilir, ücretsiz danışmanlık hizmetimizden yararlanabilirsiniz.   


Çerezler, içeriği ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için kullanılmaktadır. “Kabul Et” seçeneği ile tüm çerezleri kabul edebilirsiniz.

Kabul Et