Onduline HR (Hight Resistance) Çatı Kaplama Ne Kadar Dayanıklı?

20.04.2020

Onduline HR ( Hight Resistance = Yüksek Dayanım) levhaları, hem evler hem de binalar için ideal hafif bir çatı kaplama çözümüdür. Daha iyi su geçirmezlik performansı için selülozik lifleri eşsiz bir teknolojiye sahiptir. Kuvvetli rüzgarlara dayanacak şekilde kendini kanıtlanmıştır. (en fazla 260 km / saat). Sıcak havalarda, kompozit lifler yardımı ile sıcaktan koruma sağlar. Binanın içindeki gürültüyü özellikle şiddetli yağmur esnasında azaltır.Üretim esnasında gelişmiş teknoloji kullanılarak üretilmektedir. 


Onduline HR çatı kaplama, bitüm emdirilmiş organik elyafla özel bir reçinenin bileşiminden oluşmaktadır. Onduline HR levhaları mükemmel bir su geçirimsizliğe sahip esnek, paslanmayan, küflenmeyen, UV ışınlarına dayanıklı, havadaki kimyasal ve biyolojik maddelerden etkilenmeyen, bakım gerektirmeyen çevre dostu bir üründür. 


Onduline Çatı Sistemleri-2


Çatıya 4 kg/m2 yük veren Onduline HR dünyadaki en hafif çatı kaplama malzemelerinden biridir. Hafiflik, altyapı ve taşıma maliyetlerinden tasarruf sağladığı gibi, hızlı ve kolay uygulamaya da imkanı verir.

Onduline HR Çatı Kaplama Levhası Özellikleri;


Su Geçirimsizlik
He türlü iklim şartlarında kesinlikle su geçirmez. Evinizi daha iyi korur, iç konforunuzu arttırır. Onduline HR uzun yıllardır sanayi binalarının ve fabrikaların vazgeçilmez çatı kaplama malzemesi olmuştur. Kolay ve çabuk uygulanması, dayanıklılığı ve su geçirmezliği bu tip binalarda büyük avantaj sağlar.


Hafiflik
4 kg/m2 ağırlığı, uygulama kolaylığı ve arttırılmış mekanik dayanımıyla onduline HR deprem güvenliği açısından çok avantajlıdır. Bilinen çatı kaplama malzemelerine kıyasla oldukça hafif olan onduline HR sisteminin nakliyesinde daha az enerji harcanır. Kolay uygulanması sayesinde daha az saha içi atık oluşur. Böylece nakliye ve uygulama aşamasında çevreye olan etkisi azalırken, yeşil projelere katkıda bulunur.


Onduline HR


UV Işınlarına Dayanım
Ultraviyole (morötesi) kısaca UV olarak ifade edilir. Çıplak gözle görülemeyen, farklı dalga boylarındaki güneş ışınlarına denir. Ultraviyole etkisi altında yüzeyde hiçbir bozulma meydana gelmez. Uzun yıllar boyunca kullanılabilir.


Düşük Yük Altında Eğilme

45 cm ışık aralığında, en çok 1/200 sehim şartını yerine getirerek metrekarede 350 kg düzgün yayılı yük taşır.


Sıcak ve Soğuya Dayanım

-35 ile +105 dereceleri arasında gözle görülen herhangi bir değişiklik olmaz. Çatlama, pullanma meydana gelmez. 50 derece sıcaklık farkında boyut değişimi %0.1’e eşit veya daha düşüktür.


Onduline Zigana Tile


Isı İletkenliği
Onduline HR ısı iletkenlik değeri 0.105 kcal/mh derecedir. Bu sayede ısı geçişini engelleyerek  iklimsel değişikliklerde ortamın ısını korur. 


Ses Yutuculuk

Onduline HR çatı kaplama levhalarının ses yutuculuk değeri ortalama 40 dB’dir. Bu sayede özellikle şiddetli yağmurların ses etkisini azaltır konfor oranını artırır.


Biyolojik Nitelikler
Onduline HR levhaları çürümez, küf ve mantar benzeri biyolojik etkilerden zarar görmez. Kaliteli ve teknolojik olduğu için uzun yıllar kullanıma uygundur.


Kimyasal Nitelikler
Çeşitli tuz, asit ve alkaliler Onduline HR performansında herhangi bir değişikliğe neden olmaz. Dış ortam şartlarına elverişlidir.


Onduline HR çatı kaplama levhaları hakkında detaylı bilgiyi ücretsiz olarak öğrenmek için Sakarya ve Hendek’de bulunan mağazalarımızı ziyaret edebilir veya arayabilirsiniz. 


Çerezler, içeriği ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için kullanılmaktadır. “Kabul Et” seçeneği ile tüm çerezleri kabul edebilirsiniz.

Kabul Et