XPS (Ekstrude Polistren Malzemeler) Yalıtım Levhası Özellikleri

19.04.2020

XPS (Ekstrude Polistren Malzemeler)Yalıtım Levhası Özellikleri Nelerdir?

XPS yalıtım levhaları ısı yalıtımı yapmak amacıyla üretilen, homojen hücre yapısına sahip köpük malzemelerdir. Bu yapı sayesinde Ekstrude Polistren malzemeler (XPS) bünyesine su almaz, nemden etkilenmezler ve diğer köpük ısı yalıtım malzemelerine kıyasla daha yoğun bir yapıya sahip olduğu için daha iyi ısı yalıtımı sağlamaktadır. Yapı sektöründe çok çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. XPS Yalıtım malzemesinin özellikleri neler? Sorusunun cevabını bu yazımızda cevapladık.


XPS Isı Yalıtım Bina


Düşük Isı İletkenliği

Bir yalıtım malzemesinin ısı verimliliği R değeri olarak ifade edilir. R, malzemenin ısı akışına direncidir. R değeri ne kadar yüksek olursa, yalıtım gücü o kadar büyük olur. XPS yalıtım levhaları ısı iletkenliği düşük olduğundan dolayı içeriden dışarıya ya da dışarıdan içeriye ısı geçişlerini engeller.


Su İtici Özelliği

Su iticiliği özelliği sayesinde ısı iletkenlik değerini korur, şişmez ya da parçalanmaz bu sayede yapılarda oluşabilecek tahribatın önüne geçer.


XPS ısı yalıtım bina2


Nem Direnci

Uzun vadeli performansı etkileyen kritik bir faktör, bir yalıtım malzemesinin nemin girmesine karşı direnebilmesidir. Nem, sadece inşaat sırasında değil, binanın ömrü boyunca yalıtımla temas edebilir. Emilirse, etkisi ısı verimliliği (R-değeri) büyük ölçüde azalmaktakdır. Kapalı hücre yapısı ve XPS'teki boşluk eksikliği, köpüğün nem penetrasyonuna diğer yalıtım malzemelerinden daha iyi direnmesine yardımcı olur. XPS köpük yalıtımının mükemmel nem direnci, laboratuvar testlerinde ve saha kullanım koşullarında tekrar tekrar ve tutarlı bir şekilde doğrulanmıştır.


Dona Karşı Dayanıklı ve Geri Dönüşüme Uygun 

Çok soğuk havalarda bile don tutmaz, özelliklerini kaybetmez. Geri döşüm malzemelerine karıştırılmadan geri döşümde kullanılabilir.


Kapalı Gözenek Yapısı ve Ufalanmaz

Kapalı hücre yapısı sayesinde uzun yıllar boyunca kullanılabilir.Esktrude Polistren (XPS) malzemeler kesilirken ufalanmazlar, özelliklerini kaybetmezler.


XPS Isı Yalıtım Hafif


Basınç Dayanımı

XPS ısı yalıtım levhalarının darbe ve yüklere karşı dayanımı yüksektir. XPS'nin kapalı hücre yapısı mükemmel uzun süreli güç ve dayanıklılık sağlar. Ürünler, çeşitli uygulama ihtiyaçlarına uygun çeşitli basınç dayanımlarında mevcuttur.


Küf Direnci

XPS köpüğü esasen plastik bir malzeme olduğundan, küf oluşumunu ve çürümeyi engeller. Toprakta bulunan mikroorganizmalara karşı dayanıklıdır ve haşere için besin değeri sağlamaz. Bu özellikler XPS yalıtım levhalarını mükemmel kılar.


XPS yalıtım levhaları hakkında detaylı bilgiyi ücretsiz olarak öğrenmek için Sakarya’da bulunan mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.


Çerezler, içeriği ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için kullanılmaktadır. “Kabul Et” seçeneği ile tüm çerezleri kabul edebilirsiniz.

Kabul Et