Yapılarda Çatı İzolasyonu Neden Gereklidir, Avantajları Nelerdir?

20.04.2020

Çatı izolasyonu, dış cephe malzeme kadar önemlidir. Çatı yalıtım sisteminizin uzun ömürlü olması gerekmektedir. Yıllar geçtikçe yalıtım değişti ve adapte oldu, ancak amacı aynı; İhtiyacınız olduğunda ısıyı içeride ve ihtiyacınız olmadığında dışarıda tutmak.

Binanızın çatısını yalıtmak size her yıl tasarruf sağlar. Çatı izolasyonu, ısıtma ve soğutma giderlerine masrafınızı azaltır. Çatı, binanın diğer kısımlarından daha fazla etkiye maruz kalır özellikle hava koşulları ve çevresel baskıdan etkilenir. Yağmur, kar ve güneşe maruz kalan izolasyonu olmayan çatılar erken yıpranır ve hasara neden olur.


Çatı İzolasyon Koruma


Sıcaklığı Korur

Çatınız, evinizin ısı kaybının yaklaşık yüzde 25'ini oluşturur. Yalıtım, bir evin ısısını “yakalar” ve enerji verimliliği yüksek, sağlıklı bir iç ortam oluşturur. Çatınızın yalıtımı aşınırsa, delinirse veya başka türlü hasar görürse izolasyon özelliğini kaybeder. Çatı izolasyonu olan binalar, çatıdan gelen ısı geçişlerini minimize ederek yaz ve kış aylarında ısıtma ve soğutma giderlerinizi büyük ölçüde azaltır.


Sızıntıları Durdurur

Çatı izolasyonu sızıntı önleme aracı olarak işlev görebilir. Çatınızda büyük bir sızıntı varsa yalıtım ile bunu durdurabilirsiniz. Çatılar; yağmur ve kar gibi pek çok dış etkenlere maruz kalırlar . Çatı yalıtımı olmayan binalarda küçük bir sızıntı bile büyük hasarlara neden olabilir. Evinizin tavanının yumuşadığından şüpheleniyorsanız yalıtımı kontrol edin. Değiştirmeniz gerekebilir.


Çatı İzolasyon Yağmur Koruma


Değer Artırır

Çatı izolasyonu küçük bir ev bileşeni gibi görünse de evin değerini doğrudan arttırır. Bir çatının yapısal bütünlüğü doğrudan evin değeri ile ilgilidir. Güçlendirilmiş, sağlam bir çatı evin değerini artırabilir. Aynı şekilde, zayıf veya kırık bir çatı bir evin değerini düşürebilir. Günümüzde çatı katlarında insanların en sık karşılaştığı sorunlar göz önüne alınarak artık binalarda çatı izolasyonu olanlar büyük ölçüde tercih edilmektedir.


Küf Oluşumunu Önler

Çatı izolasyonu ayrıca küf oluşumunu da önler. Küf, nemli ve ılık bölgelerde yetişir. Yaygın küf büyüme alanlarını ortadan kaldırarak küfün yayılmasını ve doğrudan büyümesini engeller. Ayrıca ısı izolasyonu özelliği sayesinde nem ve rutubet oluşumunu da engelleyerek sağlıklı ve kaliteli havayı solumanızı sağlar. Bu nedenle evinizde küf, nem ve rutubet gibi problemler yaşıyorsanız doğru çatı izolasyonunu yaptırmanızı tavsiye ederiz.


Çatı İzolasyon


Çatı sisteminizin en iyi yalıtımını öğrenmek için profesyonel biriyle konuşmalısınız. Bu şekilde binanız ve yerel hava durumu için en uygun olanı elde edebilirsiniz. Arduazlı membran, Onduline HR, OSB, shingle ve Trapez sac dahil olmak üzere yalıtım için birkaç seçenek vardır. 

Size en uygun olan çatı yalıtım malzemelerini öğrenmek ve uzmanımızdan destek almak için Sakarya ve Hendek mağazalarımızı arayabilir, ücretsiz danışmanlık hizmetimizden yararlanabilirsiniz.   




Çerezler, içeriği ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için kullanılmaktadır. “Kabul Et” seçeneği ile tüm çerezleri kabul edebilirsiniz.

Kabul Et